مديرکل سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري گفت: سن اهداکنندگان خون در ايران و بهويژه در اين استان در حال افزايش ميباشد و سن اهداکنندگان مستمر به ۵۶ سال رسيده است.

به گزارش
هفت چشمه به نقل از پايگاه خبري تحليلي
جهانبين نيوز، حسين هاشمي پيش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال در اين استان ۳۰ هزار و ۳۰۰ نفر براي انتقال خون مراجعه کردند که از اين تعداد ۲۵ هزار و ۲۰۰ نفر موفق به اهداي خون شدند و ۱۱ هزار و ۷۸۵ نفر اهداکننده مستمر هستند، يعني بيش از دو بار در سال خون اهدا کردند.
وي تصريح کرد: يک هزار و ۶۵۳ نفر از مراجعهکنندگان خانم هستند که فقط يک هزار و ۹ نفر آنها موفق به اهداي خون شدند و بر اين اساس ۹۶ درصد اهداکنندگان آقايان و ۴ درصد زنان هستند و علت آن باور غلط کمخوني در زنان است.
مديرکل سازمان انتقال خون چهارمحال و بختياري ادامه داد: زنان سه بار در سال و مردان چهار بار در سال ميتوانند خون اهدا کنند، در هر بار اهداي خون ۴۰۰ تا ۴۹۰ سي سي خون ميتوان دريافت کرد، اما مقدار آن مجدد توسط پزشک تشخيص داده ميشود.
وي يادآور شد: به همت هماستانيها، در چهارمحال و بختياري کمبود خون نداريم و تاکنون يک واحد خوني از استانهاي همجوار دريافت نشده، اما ذخاير خوني درحال کاهش است.
هاشمي با اشاره به کاهش منفي ۳/۷ درصدي اهداي خون در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته در استان ادامه داد: امسال ۴ هزار و ۴۶۰ نفر براي بار اول خون اهدا کردند که سال گذشته اين تعداد ۵ هزار و ۲۰۰ نفر بود.
وي بيان داشت: سن اهداکنندگان خون در ايران و بهويژه در اين استان در حال افزايش است و سن اهداکنندگان مستمر به ۵۶ سال رسيده است، که با فرهنگسازي در اين زمينه ميتوان مشارکت جوانان را افزايش داد چراکه جوانان فقط ۲۲ درصد مشارکت در اهداي خون دارند.
مديرکل انتقال خون چهارمحال و بختياري با بيان اينکه سلامت خونهاي اهداشده اهميت بالايي دارد اذعان داشت: در اين زمينه غربالگري اهداکننده مهم است، به اين ترتيب سالمترين فرد براي اهداي خون انتخاب ميشود.
هاشمي اذعان داشت: پروژه مرکز جامع خونگيري شهرکرد بيش از چهار سال است که کليد خورده و هنوز به دليل عدم تخصيص اعتبار تکميل نشده است.
انتهاي خبر/۱۰۲۶ج